Fotocredit:

MDG-Marthe fikk historisk plastforbud inn i kommuneplanen

Politikerne i Ski vil ikke lenger ha gummigranulater på lekeplasser i kommunen. Det er nå fastsatt i kommuneplanen. De Grønnes Marthe Arnesen var den som fikk inn dette i kommuneplanen. Hun er glad for at de andre partiene også var med på forslaget.

9. desember 2018

– Jeg kjenner jeg er stolt og veldig glad for at Ski kommune nå, gjennom den nylig vedtatte kommuneplanen, har vedtatt forbud mot plast og gummigranulat på lekeplasser. Jeg holdt pusten da formannskapet vedtok planen. MDG har jobbet lenge med å få bort bruken av gummigranulat på kunstgressbaner, hvor vi fikk til et forbud i fjor. Men tanken om at lekeplasser også inneholdt dette svineriet slo meg ikke ordentlig før jeg fikk barn. Datteren min Ronja er nå 2,5 år og leker stadig på disse mattene. Som mamma blir man jo bekymret over hva disse cocktailene som vi utsetter barna våre vil gjøre med de små kroppene deres, sier en engasjert Arnesen til Østlandets blad.

Vedtaket kom etter et fruktbart samarbeid mellom De Grønne i Oppegård og Ski. I vår fikk nemlig Hans Martin Enger flertall for et tilsvarende vedtak inn i en utbyggingsplan i Oppegård.

Les mer om saken i Østlandets blad.